Friday, January 05, 2007

my new kids

new kids so new strategy la to use... hmmm first day sorang jer yg nangis.still ok la. then semalam... malang sungguh nasib aku. my helper tetiba call amek emergency leave coz ada kematian so aku sengsorang la. malangnyer semalam ada 3 org budak melalak. bukan setakat elalak lagi tp dah cam sasau pun ada. sorang lelaki 2 pompuan. yang sorang pompuan tu la yg macam dah sasau menjerit punya la kuat. suara dia punyala melengking kuat. sakit tinga aku dibuatnya. sampai budak2 lain kata ' bising la cikgu' sambil tutup tinga dgn 2 tangan. nak wat camner. aku hampir give up gak. setelah berhempas pulas dapat gak tarik 3 ekor tu masuk kelas n lock pintu gril. then aku suh sorang parents tu tutupkan pintu papan. by the time aku nak kunci tu budak yg sasau ni sempat lak tangkap tangan aku n nak gigit. sket lg kena penampar aku. sebelum tu dia dah gigit tangan mak dia. pas tutup pintu tu kebetulan ada sorang cikgu laki lalu. aku mmg hope sgt ada sesapa lalu nak minta tolong jerkah budak2 tu.

cikgu tu pun buka pinyu papan n sergah 2 of my kids yg tgh dok melalak. terus benti budak 2 ekor tu. yg sorang lagi tak mau benti lgpun dia dok jauh dpd pintu. so tak ler kena sergah dgn cikgu tu. aku ugut budak2 tu kalo tak benti nangis aku buka gril bagi cikgu tu masuk. Alhamdullilah senyap terus n aku suh dorang cuci muka. yg lelaki tu lum sempat aku suh p toilet dia lari dulu ke toilet. takut agaknya aku buka gril.

masa balik ramai gak tanya aku pesal teruk sangat n camner lak leh senyap.... kalo dah 1 sek leh dengar. dorang kata kuatnya budak2 tu melalak. kalo dorang yg dok blok lain kata kuat...aku ni yg ngadap mau rasa pecah gegendang tinga aku dibuatnya. pg td ada pulak mulut jahat...pesal ari ni kat pra tak de bunyi plak? hampeh tul.

yg bestnyer... ramai plak yg nak sponsor my kids this year. semalam ada parents sponsor buku kerja asas menulis...then pagi tadi ada plak yg offer nak bagi bahan masakan plak...mentang2 keje kat pasar borong. REZEKI BUDAK...aku tumpang sekaki.hehehehe

mana aku nak bawa budak2 ni yerk jenjalan. 1st time nak wat lawatan ni. maklum la tak der experiences. sorang member ajak p aquaria, sorang lagi ajak p pusat sains negara. paling murah pusat sains negara la.kena sebey lagi ni.... kalo zoo sori ler aku nak bawa. lagipun aku tak tahan dgn bau n kurang selesa la...binatang pun kurang

1 kata org lain:

ryu_hana said...

gi la pameran sains islam...hhmm, bebudak sekecik tu dah paham ke ek?
Apa2 pun, good luck my friend..