Sunday, May 14, 2006

geramnyer.....

Hmm 2 hari lagi Hari Guru.... dapat gift lagi tak eh dpd sicomels cam last year? This year tak sempat lah plak nak bgtau dorang yang kita ni nak celebrate Teacker’s Day.. coz bz dgn sukan .. pastu dorang cuti panjang from Friday (Wesak Day) sampai ler Hari selasa coz ada sukan .. mana yg tak terlibat dgn sukan kasi rehat kat uma jer... tingat last year siap war2 kan katt sicomels ni yg aku nak wat party sempena teacher’s day cum my birtday n ada la bbrp orang si comel ni ni...
Last week ada sorang parent ni suka benor nak serang aku cam ler dia tu perpect benor. Gini kisah nyer.. anak dia ni kalo balik salu naik van tp satu hari tu (last week) van tu tak datang so aku pun call ler bapak dia, mak dia nyer hp n uma dia... puas mendail ...HAMPEH... satu pun tak berangkat.... apa guna nyer ada hp kalo tak guna... kan hp tu memudahkan manusia untuk dihubungi di mana2 kita berada unless tmpt tu no coverage. Masalhnyer ni kat KL not lam hutan belantara.... balik pada kisah tadi... dah puas2 dail tak berangkat juga... tak tau nak wat apa.. dah la aku ada meeting jap lagi... tetiba jer my helper kata apa kata call bapa sedara dia... so aku setuju jer.. so my helper pun call ler uncle budak tu... nak wat citer the next day.... time jemput budak2 ni nak masuk kelas

Parent : cikgu! (nada cam marah jer bunyinyer) smlm saya dtg amek anak saya kul 12.30 kat sini. Kenapa tak bagitau saya.
Me : encik.. saya dah call encik banyak kali... semua no yg encik bagi pada saya, baik encik punya, isteri encik n ruma saya da call byk kali tp sorang pun tak angkat.
Parent : cikgu tepon no yg mana?
Me : yg encik bagi la masa isi borang dulu, no rumah, hp encik yg 013 n isteri encik yg 016. sorang pun tak angkat tepon....
Parent : lain kali cikgu jgn call uncle dia...
Me : abis tu saya nak call sapa? Rumah tu ada orang ke tidak?
Parent : ada..ada... lain kali cikgu jgn call uncle dia... mak dia pakai 017 skang ni..
Me :Naper tak bagitau saya?
Parents.. cikgu lain kali sms saya jer.. sbb byk org main2 tepon no saya ni...(alasan munasabah ker? ) tak ada pun bunyi ringing.. (penipu besor ler tu) mak dia keje tak leh jawap call (nah kantoi mak bdk ni keje tp lam borang kata surirumah tak keje)


Conclusion nyer.... jgn suka menipu... kan dah kantoi dgn aku.... Allah skang bayar cash dgn apa yg kita buat tak yah tunggu nak kiamat. Kan dah Allah tunjukkan pada aku yg dia menipu time isi borang.... tu baru pada aku yg pada org lain ntah apa lagi dia da buat n dapat balasan....
Aku da blacklisted dia ni coz blagak betul tau nak marah org jer. Last month dia wat hal gak.... lam buku pesanan wife dia marah2 aku kata anak dia kena gigit minggu lepas n minta aku pantau lebih lagi ler an2k dia... so apalagi aku jper la bapak budak ni...(the same guy aku citer kat atas).... aku tanya ler betul ker anak dia kena gigit? Dia kata dia tak tau tu mak anak dia yg tulis lam buku tu... aku pun sound ler kalo betul anak dia kena gigit lam kelas naper tak bagitau aku the next day anak dia kena gigit napa nak tunggu sampai 1 week nak baru nak bagitau.... lagipun budak2 lam kelas tu semua nyer kepoh2 belaka. Member tak bagi pemadam or pensel pun nak lapor pada aku.. apa lagi la kes gigit2 ni. Aku pun wat ler soal siasat tanya sorang2 yang dok sebelah2 dia... sorang pun kata tak napak pun budak tu kena gigit...
Apalagi aku pun wat sesi ‘cuci otak’ kat budak2 ni... sapa yg cakap bohong aku sumbat lam stor.... tak payah balik uma... errr diam ler kejap budak2 tu....

Budak2 ni alo aku cakap tak bagi balik .... cepat tul ‘hujan’ turun... tak pun siap dengan ‘guruh’.... huhuuhuhu... aku apalagi saja jer usik ada cikgu cibit ker? Ada cikgu marah ker? Cikgu kata sapa tak way keje n tak siapkan keje cikgu tak nak bagi balik..... hah ngko time tu la memasing pulun wat keje... siap ada yg tak puas wat keje kat atas meja nak duk atas lantai depan whiteboard sampai tertonggeng2 (alasan tak nampak la.....)

1 kata org lain:

ryu_hana said...

ish..kengkadang bebudak ni balik umah bawak citer lain pulak kan...geram betul la ngan bebudak skang...skit2 ngadu...skit2 ngadu...