Saturday, May 20, 2006

yeh..yeh.. dpt hadiah

Hmmmm pagi td pi sek ada meeting plak.. maklumlah dapat GB baru… nampak gaya jenis yang kuat protocol gak nih… nasib ler sesapa yg banyak songeh tu…
Sebelum pi meeting singgah dulu kelas… tgk apa yang patut….. tetiba jer my mata ternampak selonggok hadiah kat meja belakang…. Tak puas hati nih… so pi ler ke belakang amek satu belek2 tgk sapa punyer… eh ada my name la.. amek satu lagi.. eh ada my mane gak ler…. Hehehhe dapat gak hadiah tahun ni from sicomels… tetiba terasa haru sesangat….tu lum war2 kan tu.. agak nyer kalo aku ada kat sek sepanjang minggu ni sempat ler aku war2kan kat sicomels bawak ler hadiah byk2 untuk aku hehehhehe (teruk tul aku nih) tp tak sempat nak belek semua hadiah coz dah nak start meeting so cepat2 kuar kelas n lock pintu tp sempat gak nampak ada beberapa jambak bunga lam plastic… tak tau la bunga apa.. kalo bunga idup mau da layu kang…. LOVE U ALLS…
Sepanjang minggu ni langsung tak dak kat sek kecuali pagi selasa coz ada sambutan Hari guru. Isnin p anto budak sukan daerah. Pas sambutan hari guru cabut p melaka ada kusus sampai ler petang semalam baru balik…. Rindu lak kat budak2 tu…. Tu baru anak orang kalo anak sendiri camner la plak…

First time pi kursus tak rasa mengantuk tapi rasa penat sesangat…. Mana tak nyer kursus muzik & pergerakan dan seni tari… tak sempat nak ngantuk. Asyik dok belajar nyanyi n main alat muzik n menari. Tak sangka dapat gak belajar tarian tradisional… salah satu nyer my favourite la…ZAPIN… biasalah orang Johor. Mana leh tinggal zapin. Tp kerana menari zapin la my betis rasa sakit giler. Sampai ari ni nak jalan rasa sakit. Apalagi kalo turun tangga. Ye la urat da keras tetiba suh menari lain la kalo budak2 urat masih lembut lagi leh lentok liuk badan. Paling aku pening nak buat time belajar rentak joget tang step yang diberi nama kunang2 mabuk. Memang wat aku mabuk/pening pala. Mana taknyer asyik ulang byk2 kali biar expert la kononyer last2 aku yg pening. Sesuai sungguh step tu dgn nama dia. Skang I konpius nak ajar budak ke tak eh … tak bawa dorang p pertandingan tak eh? Sedangkan aku sendiri pun pening belajar lagi ler nak ajar dorang. Mau tambah pening pala aku dibuatnyer kang… LOOK N SEE jer lah.

On the way back from melaka… aku n kengkawan aku ni mmg salu main redah jer pi mana2. nasib ler kalo sesat. Sesat gak… tp tak teruk la coz tak tanya orang pun tp sampai ler ke tol ayer keroh. Time nak pegi pun sama sesat gak tp Tanya kat org yg tgh dok sapu sampah mana jalan nak ke hotel. Paham2 jer la jalan kat melaka yg pusing2 tu. Cam ner pun malam sebelum balik ke KL sempat gak pi makan ikan baker kat UMBAI… big boss belanja makan. Pi 3 kete. Aku n geng2 aku satu kete 1 kete lagi geng2 pegawai n 1 lagi geng2 aku + pegawai. Ngantuk giler pagi soknyer co sampai hotel da kul 2 pagi…. Rasa nak tersungkur jer time majlis penutup.

Part paling best masa wat bengkel nyanyian n tarian. Untuk nyanyian my grup dapat juara. Padahal aku tak tau pun apa yang buat grup aku menang coz aku pun sebenarnya tak tau nyanyi lagu yang dorang pilih… ingat sikit2 jer senikata. Pastu gaya pun beh kurang jer…. Tarian lak… apalagi kena wat zapin…(bukan pilih tp cabut undi). Masa kena wat persembahan my member nampak skor yang juri pro tarian ni bagi highscore untuk grup aku tp juri yg tak pro bagi sikit jer markah. Overall dapat tempat ke3. anyway tak sedih pun coz juri pro bagi highscore. Lagi pun dia yang ajar tarian. Heheheh. Tu yang penting.

3 kata org lain:

ryu_hana said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ryu_hana said...

dah tengok tak hadiah ape dapat? hehehehe

ceritasicomel said...

aku dapat beberapa kuntum red roses la.. frame, bekas makanan, pasu bunga, pen errrrr apa lagi aku tak ingat