Tuesday, December 05, 2006

asal tulis jer

Ari ni dapat 2 biji computer… senang sket nak wat keje kang. Dapat lak jenama HP n printer lak beh canggih dpd aku nyer. Sure ink nyer mahal giler. Yg paling menakutkan aku n helper kang ramai lak nak menumpang print kat kelas aku. Helper aku dah serba salah kalo ada org nak masuk tumpang kang. So aku cakap kat dia kang aku nak habiskan tinggalkan sket ink tu then biarkan cartridge yg kosong kat kelas yg baru n isi penuh aku simpan lam beg. Sapa nak tumpang print kena angkut ink sendiri. Dah la beh canggih perinter nyer dpd yg aku beli n ink pun lain. Kalo sama senang sket kalo keje tak siap leh aku print kat rumah. Selamat la printer aku pas ni. Mana tak nyer sejak keje last year da 2 printer aku rosak. Hangin tul aku. Sib baik printer ada 1 dia bagi kalo dua mau opis kebas kang 1.

Semalam geram tul ngan kontraktor yg nak buat tmpt letak kete kat belakang kelas aku. Ada ker senang2 dia panjat pagar kelas aku nak amek air. Dah la pagar tu baru baiki. Padahal kat tmpt parking kete ada paip n hose. Pemalas tul nyer kontraktor. Nak senang dia jer.. dah tak pasal2 aku btekak dgn dia. Membebel ngalahkan pompuan terus aku blah.nampak cam kurang ajar lak aku tp sebab dia beh kurang ajar dpd aku. No hal lah. Anyway ramai yg support aku dpd belakang. Konon nak ngadu pada GB...ngadulah. apa2 hal kang dia gak yg kena.kalo keje tak der kualiti sapa nak amek lagi... Kerani dah bengang ngan kontraktor tu. Bayaran tak setimpal dgn hasil keje. Nak untung jer.... ni lah org Melayu...hehehe cam la aku bkn org melayu... melayu tp keturunan jawa... tp kebanyakkan org melayu kao wat bisnes mmg nak untung cepat jer...tak pikir jangka panjang. Sebab tu pas tu ramai yg gulung tikar. Tak tau sabar. Aku mmg tak kenan kontraktor tu n famili dia. Coz suka bbohong untuk kepentingan diri sendiri n tau salahkan org lain jer. Allah tu Maha Adil... pastu dapat la ko balasannyer... lagi ler ramai dah org dok sumpah dia...

Tetiba lak tingat kat anak buah aku. Last 2 weeks aku gaduh dgn dia. Dia ni baru umur 7 thn tp auta lebih. Mak aku bising salu sgt p kedai sejak cuti sekolah ni. So aku cakap la kat dia yg duit tu bukan duit dia tp duit tu duit aku, duit mak aku n abah. Dia jawab tu bukan duit kitorang semua. Dah tu aku tanya lah ..abis duit sapa? dia kata tu duit zeti...aku pening lak zeti mana lak ni...Dia lari p dapur amek duit kertas n tunjuk kat aku ‘ni la... zeti aziz...’ (gabenor bank Negara) sebab ada nama dia. ... mana tak nyer kalo aku gaduh dgn dia sure aku tanya tu barang sapa...tak der nama pun.. agaknyer pasal tu la dia tunjuk nama gabenor bank tu... hampeh tul punya budak.... senang nyer nak cari alasan nak perabis duit.


Bosan tul aku cuti kali ni... ntah naper... tgk tv jer la keje aku nampaknyer... nak jenjalan member semua keje. Aku tak mo jalan weekend..ramai org.

1 kata org lain:

ryu_hana said...

ahahahahahah...duit Zeti Aziz? hahahahahaha....kelakar anak buah ko. Anak buah ko mak ko jaga yerk? Maknye mana? Keje? Suh dia simpan duit tu dalam tabung dari 'simpan' kat kedai. Beli jajan la tu