Thursday, October 19, 2006

macam2 hal

hari ni hari yang memenatkan badan n otak. hari ni gak my helper kena peksa utk konpem keje. hari ni gak aku ada meeting. hari ni gak dorang sibuk nak balut gift utk dinner kang. hari ni gak ada lah yg masih tak reti bahasa tetiba kata nak join dinner wpun da tutup tarikh sebenarnya. tp apakan daya terima gak.. malas nak bising2. sib baik meeting lambat sket kul 10. so ada masa nak arrange kelas... apa nak bg kat budak masa aku tak ada. sib baik ramai yg tak datang...

apalagi my class la jd tempat simpan barang. dah macam stor... Tawakal jer la kalo masa cuti seminggu ni CT Nurhaliza wat konsert kat situ. apa yg pasti my hamper 1 dia dah wat joli. Waaarghhh. sib baik sket jer yg dia tebuk.. byk lagi yg elok. yg wat aku risau giler ni kain wat baju berkodi2. wpun dah dibalut... hidung Ct ni tajam kalahkan pisau.. hope dia selesema tak leh cium....

ni lah masalahnyer kalo dapat ketua yg tak betul... main kut sedap mulut dia n pala dia jer...
ada masalah bukan nak tolong tp lepas tangan... cakap cam pandai semua.... errr ni da kes ngumpat lak. tak pe lah.. my collegue tak dak sorang pun tau blog ni just my helper coz dia pu rajin surfing. cam ner yek ada org cakap leh bsungguh2 konon ingat org yg dia dok lawan cakap tu tak tau langsung pasal dunia kot.... ngumpat sket.... ni ler 1st time aku juper org nak kelentong aku tp tak reti kelentong. 1st time gak aku dgr ada org kata wat koleksi kete menguntungkan...kalo kete antik memang ler untung ni kete moden ... import lagi..yg skang ni cam dah tak der value.... maklum ler baru jadi OKB (orang kaya baru) coz wat biznes MLM. pastu datang keje nak tak nak... anak murid bersepah... mana ntah akauntabiliti dia sbg sorang cikgu.... menyusahkan org lain jer....

apa-apa pun sok aku nak lek kg nak beraya kat kg... segala masalah tolak tepi... tak mau ingat. aku cuma berdoa jgn ler makcik aku yg sorang tu suh wat sarung ketupat byk2.... aku tak larat dah skang ni. my assistance lek umah mak mertua so aku patah kaki ler.... dah la tak leh dok lama2... belakang aku sure ngilu giler pastu....

RAYA OOOOO HHHH RAYA.....

2 kata org lain:

ryu_hana said...

banyak ke sarung ketupat ko kena buat?
ramai gak cikgu yang buat MLM skang ni..jangan taktau, ada yang dah berenti jadik cikgu sebab syiok ngat buat MLM ni kot

rina said...

ketupat thn ni tak byk buat cam biasa..buat sket jer... biasa lam 100-150 biji. lenguh punggung dok anyam ketupat.