Saturday, April 08, 2006

bijak...bijak.....

Bila citer pasal dapur tetiba jer tingat kat 1 peristiwa time my helper amek mc tak dapat datang keje... Biler tiba masa rehat aku pun rush p dapur siapkan hidangan utk bdk2 tu. just roti n air milo jer. tp camner pun kena rush coz macam2 leh blaku in a second. kang ada lak yg nangis la yg betumbuk la.. so dgn kelam kabut nyer aku pun susun la cawan2 n potong roti. tgh2 bz tu tetiba jer tdengar la a conversation bdk2 bertuah ni..

kid1: eeehh... cikgu ni.. da tua2 pun tak pandai masak eh!
me: (errrgghhh...??from dapur)
kid2: haah la. kan org kalo da besar pandai masak.. tp naper cikgu tak pandai masak eh?cikgu kan da besar..
me: (sempat lagi tu intai nak tgk sapa tn punyer suara sambil tu dok tahan gelak)
kid2: bagi kita roti jer....
kid1: mak kita pun da besar tp pandai masak

hish tak dapat aku bayangkan kalo aku masak sambil mengajar. mau ada yg hangus yg kat lam kuali tu. mana nak kejar kuali mana nak kejar bdk2 lagi.
so time makan tu aku pun sesaja ler tanya kat budak2 tu...

me: best tak kalo makan roti hari2?
kids: tak best la....
me: kenapa lak tak best?
kids: just senyap jer...
me: kalo nakal2 lagi cikgu**** merajuk tak mo masak lagi utk awak semua so makan jer la roti
kid1: kita baik.... dia yg buat bising (sambil tunjuk kat other kids)
kid2: dia pun sama
( on the same time semua pun bising salahkan kawan memasing)
me: kalo gitu cikgu suh cikgu**** jgn datang masak utk awak semua la.. ni pun cikgu ckp sket da bising
(tetiba semua senyap)
me: tu la... kalo cikgu **** datang masak sedap2 awak semua tak nak makan...
(my kids terus senyap sampai abis rehat. takut jena makan roti sepanjang tahun kot)

2 kata org lain:

shuhada said...

macam-macam bebudak kecik tu yerk..hehehe

ceritasicomel said...

nama pun busak2.. dorang cakap apa yg dorang nampak...