Saturday, April 15, 2006

ari ini lam sejarah

Smlam my helper tak datang coz amek mc. Sib baik da plan awal2 nak bg makan budak cereal je….. so nak dijadikan citer pagi tu... da sound budak2 no makan2 session ari tu. Terdiam dorang semua. Mau lapar kalo tak makan langsung sampai kul 11.30. aku pun cakap la yg my helper tak datang coz merajuk dgn dorang semua coz kalo bg makan semua cam tak menghargai makanan. Makan sepah2. tumpah atas n bawah meja. Makan tak penah abis.

So bila da dekat 9.40 aku pun masuk ler dapur... terdengar ler sok seksok sek kat luar.. mana taknyer dorang nampak aku pegang 1 kotak besar honeystar. Aku pun sound ler.. sapa tak senyap n lari2 lam kelas aku bg mangkuk kosong jer. No honeystar. Hmmm ada ler 5 minit dorang senyap pastu bising kalah pasar borong. Eh.. tak caya lak dorang ni aku nak bg mangkuk kosong....

Aku pun isi ler mangkuk2 tu ngan honeystar.. sambil isi sambil tu aku pun ngap sekali.. budak2 tgk jer ngan geram.


cukup tak eh banyak ni.... testing bg skit dulu ... ni lum bubuh susu lagi... kang mau melimpah.. satu hal plak nak bersihkan kelas

Me: ‘sedap nyer.. honeystar ni... sapa nak?’ sambil sebijik2 honeystar aku masuk lam mulut
Kids: SAYA....
Me: kalo nak wat keje ngan senyap. wat sampai abis



Tak sangka taktik aku bjaya gak wpun tak semua yang pulun wat keje. Ni siap tekan siku kat buku taku takut buku bgerak2 kang tulisan tak lawa kang kena marah dgn aku... ehhh ada gak yg nak wat drama syadu syahdan plak...



Kids: CIKGU........... izzat nangis...
Me: naper tu?
Kids: dia tak nak wat keje tp dia nak makan
Me: sapa yg wat keje jer cikgu bg makan ngan sapa2 yg dgr cakap cikgu

izzat letak muka betul2 atas meja sambil wat keje sambil lap air mata. camner pun aku bolayan .. terlampau ngada2.

Makan2 time

Tak lupa juga aku sediakan 2 mangkuk kosong untuk izzati n aiman coz tak sudah2 kaco kwn n berlari2 lam kelas. Terus senyap the whole class... makan sampai licin mangkuk2 tu. Siap minta tambah lagi ... da masuk 2nd round baru aku bagi bdk 2 tu makan. Rugi plak tak amek pic muka dorang yg tkebil2 tgk kwn2 lain makan...

Yg paling haru time balik la... coz tak penah berlaku selama aku mengajar. Pas nyanyi lagu slamat jalan nak masuk sesi salam2 ada la 2 org minta izin nak p toilet so aku let go jer... tetiba ada sorg lagi.. ‘cikgu...nak kencing’ sambil kepit paha dia.... sekali aku toleh, WARGGGGGHHHH dia da kencing dulu kat seluar baru cakap....

2 kata org lain:

adok said...

ada gak ek budak tekan siku kat buku takut tulisan tak lawoo..

ish...garang jugak ko yerk...hehehe

ceritasicomel said...

bukan takat tekan siku jer..macam2 gaya ader.. kalo sempat aku amek pic nyer... terpaksa garang kang lawan tokey