Sunday, February 22, 2009

meh kita berkebun

tetiba rasa nak berebun bkobar2 plak tahun ni. mungkin sebab dah dpt peralatan n bahan kot. apapun pokok bunga yg dibekalkan x sampai seminggu dah mati. cuaca yg panas sgt kot wpun dah disiram setiap hari... memandangkan byk pasu terbiar n ada tanah plus baja baik dgunakan sepenuhnya... hah.. kat bawah ni pokok pisang yg ditanam oleh my former helper with her husband. husband dia rembat dpd tanak tbiar kat dgn tmpt keje dia. byk pokok pisang tumbuh so dia angkut la beberapa anak pokok pisang ... pas dia pindah barula pokok tu berbuah..ishk,,,ishk,,,
tinggal 2 tandan tuh... 1 tandan dah kena ngap dulu

pastu terrajin plak tangan ni nak tanam yg lenlain... beli benih cili n tomato.... tanam kat pasu dulu pastu pindah ke tanah.. kat bawah ni sebahagian yg lum dipindahkan lagi. ada beh kurang 20 pokok tomato n 20 pokok cili. hehehehe cam nak niaga la plak kan...


pokok tomato, cekur n kunyit


ada pokok bayam tersesat n pokok cili


barisan pokok cili yg lum dipindahkan lagi

2 kata org lain:

Jospecky said...

Boleh la abah amin join cikgi dalam usaha menanam pokok eeh..

dqrinz said...

hahaha yer la tu...kang ada anak org tlepas dpd grill lg n tgolek dok hehehe coz abahnya kusyuk ngadap pokok x pun uminyer ngorok x hengat dubia