Thursday, May 22, 2008

bz week

Minggu2 yang memenatkan…. Sukan peringkat zon, sambutan hari guru n sukan peringkat daerah lak… sib baik prkt negeri pas naik cuti (x tlibat pun…tp daerah aku tn rumah this year ....wat kat stadium kat jer dgn sek aku...so leh la bagi sokongan kat team daerah) Tahun ni my kids kurang membanggakan. Hanya seorang saja yg layak ke peringkat daerah. Tu pun kalah uhuhuhu…. 1st time wat kat stadium…pergh…. Tobat rasanya kalo sukan kat stadium… susah nak kawal budak… sebelum ni wat kat sek, bkumpul bwh khemah..bentang tikar dok ramai2… 1 khemah share sampai 3-4 sek.. cikgu dok keliling khemah so bdk2 x la nak merayap sana sini. Ni wat kat stadium jenuh kejar dorang naik turun tangga…. Harap jer parents datang tgk anak bsukan…tp bkn nak tolong kita jaga bdk2… malah dibiar jer bdk2 tu… main kat tangga...kang kalo dah tgolek gaya Hindustan baru tau.... tinggi rendah tangga tu..

Yg membengangkan aku…parents leh bedal minuman bdk2 yg aku bawak. Dah la cuaca panas terik. Aku bawa sekotak air mineral while my GPK bawa 2 kotak lagi untuk team sek aku n bdk2 KRS n cikgu2 sek aku yg jadi pegawai (sek aku jd tn rumah so byk kakitangan diperlukan) ehh… sesuka hati jer parents amek air tu. Dah tau kat stadium tu panas bawak la bekal air secukupnya. Dah la nak p kedai kira jauh gak la kalo bjalan kaki.

Cuaca tok sah cakap la…. Dah la tamat lam kul 2… sib baik ler migraine aku x dtg coz dah siap2 telan actifast 2 biji. Kalo x mau ada murid pra usung cikgu dia lek sek…. Bila dah tengahari…acara x settle lagi…bdk2 makin penat….rupa dorang toksah cakap la… muka kau lagi ler… siap ada sorang bdk leh tanya aku ‘…naper muka cikgu jd itam?...’ errrgghh… lek sek...ramai lak yg tanya..'eheh..naper muka tu gelap?..' tu pun mau tanya lagi ker? x per mgu depan dah cuti... aku akan btapa ....

cakap pasal sambutan hari guru... dapat la byk hadiah gak. tp tahun ni aku byk dapat bunga la plak. last year dapat mug leh gak guna.... drpd kelab guru dapat kain batik (kena tempah lagi baju...ada lagi ke tailor yg sanggup) tu lum lagi uniform guru pra...batik lagi... entah dapat zaman bila la plak....

2 kata org lain:

AziBam said...

hi is this normazrina? Ini Azizan if you still remember..

dqrinz said...

yup..sure aku ingat punyer....