Sunday, March 04, 2007

alahai kucing



My new baby hehehhe… (kumpul hutang yg sebenonye). Memula nak amek warna olive green coz rasa cam nampak kiut jer bila org lain bawa. Then bila tgk brochure eh kaler ni lagi lawa la plak so tukar ler kaler…. Tp tak happy sangat coz tak dapat no plat idaman. Target beli cukup2 masa nak sampai no idaman tetapi setelah tukar warna tak sangka lak pas 2 hari salesman tu kata dah ada dah. Perghhh n lama sangat nak tunggu no takut org lain kebas lak kete tu. Kang satu hal la plak na tunggu ode baru.. Uwaaaa tp aku bagitau kat salesman tu tak mau no menurun cam 4321 ker 9876 ker coz cam tak bersemangat lak bunyi nyer… campur tak per. Sabar je la salesman tu layan aku.. sesekali bukan selalu. apa la dia komen kat cousin aku....(his fren)... masa p amek kete my cousin da tunggu kat kedai. Lagipun aku mmg tak penah juper mamat salesman ni pun just caling2 jer... org kalo nak beli sesuatu sure belek2 dulu try dulu tp aku apa ntah just oder jer. Kalo org tanya penah naik tak...hehehe aku mmg tak penah naik myvi. Masa nak amek kete tu la aku baru tau myvi tu camner sebanrnya n baru nak rasa naik. Salu tgk dpd jauh jer. Keje giler. Beli barang mahal tak wat survey dulu. Sib baik memuaskan hati. So masa sampai kedai tu aku pun tercari2 ler mana satu mamat salesman ni yg salu wat aku nak tgelak jek. Dpd suara aku bayangkan orgnya sure kurus n kecik cam jutawan muda mesia tu irfan khairi. Sekali bila aku juper..makaikhhh... tak match langsung dgn orgnya... nak tgelak pun ada. Badan nyer beh besar lagi dpd cousin aku. Mmg jauh meleset. Muka lak biasa jer, serius pun ada sket. Ingat salah org tp bila tgk name tag dia tul la tu... dia pun rancak jer borak dgn cousin aku.

Nak jadikan citer petang tu aku pun wat ler test drive keliling uma nenek aku. Maklum ler sejak dapat lesen sampai skang ni setahun sekali jer aku drive tu pun kancil jer. So konon nak memahirkan ler... geram tul asyik mati jer aku bawa. Padahal selama ni bw kancil ok jer la plak. Clutch dia tinggi tul baru sangkut. Then abah pun adjust la. Dia bawa pun sama senang mati. Lam geram2 tu ntah macam mana aku leh terlanggar kucing sampai mati. Perrgghhhh nasib malang tul dibuatnya... memula aku dah stop suh cousin aku tgk kena tak.. dia kata tak kena la.... so aku pun jalan jer la. Ntah macam mana aku terpandang kat cermin tgk kucing tu dok menggelumpur. La...camner leh terkena. Kata abah terkena tayar belakang. Masa aku benti mmg tak kena tp pastu aku membelok tu yg tkena. Tak tau kena tang mana... sebelum tu abah gak sket lagi nak tlanggar kucing tu. Puas dihalau baru pergi. Nenek kata kucing tu tgh tunggu ajal dia kot..... ptg yg sama nenek aku buatkan bubur merah putih.. then abah mandikan kete aku... pergh... kenangan tak leh dilupakan. Tak pasal abah kena cari cangkul tanam bangkai kucing tu. Yg sedihnya kucing tu lawa.. 3 warna bulu dia. Pas tu aku tak puas hati lagi aku bawa lagi kete tu.... alhamdulillah tak mati2 enjin la plak. Terus rasa konfiden hehehe.... ala kucing ko korbankan diri ko nak wat aku konfiden.

1 kata org lain:

ryu_hana said...

pewiittt...rina dah dapat myvi ek. Aku suka kaler putih laa...anyway, berhati2 di jalan raya. Keta plat johor ker?